Erilainen seksuaalisuus

Monelle se, mitä itse harrastaa seksuaalisuuden saralla, on tervettä ja normaalia. Jos jonkun toisen tapa harrastaa seksiä eroaa omasta, hänet on helppo luokitella epänormaaliksi pervertikoksi. Samaan kategoriaan päätyvät sukupuolirooleilla leikittelevät.

Tähän mennessä tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, ettei kinkyistä sänkypuuhista nauttiminen tai ristiinpukeutuminen ole oire mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöstä. Sairausajattelu elää ja on voimissaan siitä huolimatta. Kenties median antama kuva ruokkii sitä omalta osaltaan.

Naapurissa piiska- ja kahleleikeistä salaa nauttiva pariskunta ei silti samastu Hollywood -leffojen sadistisesti käyttäytyvään sarjamurhaajaan Kyseessä kun on eri asia. Raiskaajalle, psykopaatille tai narsistille sadismi on väkivallan käyttöä. Naapurin pariskunnalle sadomasokismi on vapaaehtoisuuteen ja vastavuoroisuuteen perustuvaa seksuaalista leikkiä, jossa molempien rajoja kunnioitetaan. Heille ei päämääränä ole vammojen tuottaminen, vaan seksuaalisen kiihotuksen kokeminen yhdessä tuumin.

Seksuaalisten tarpeiden hyväksyminen ja niiden tyydyttäminen itselle sopivalla tavalla, yksin tai yhteisymmärryksessä kumppani(e)n kanssa ja mahdolliset riskit minimoiden luo joka tapauksessa hyvinvointia. Voisiko yksi seksuaalisten mieltymysten perimmäisistä tarkoituksista olla jopa eheyden luominen? Selvää on ainakin se, että eheyteen on vielä matkaa, jos syyllisyys, inho ja pelot nostavat päätään, kun katse laskeutuu navan alapuolelle.

Miten olisi, jos päättäisimme hyväksyä erilaisia eroottisia ”kieliä” käyttävät ihmiset sellaisinaan. Mikä olisi parasta tai pahinta, mitä voisi tapahtua, jos ihmisten annettaisiin toteuttaa seksuaalisuuttaan vapaasti lain puitteissa ja yhteisymmärryksessä muiden kanssa? Itse keksin vastaukseksi vain lisääntyneen seksuaalisen hyvinvoinnin ja omien ennakkoluulojen romuttumisen. Kuullostaa riskinoton arvoiselta, jos minulta kysytään.

Kuvaaja: Ilari Korte

IlariKorte_ciggie ja varjo 400

2 thoughts on “Erilainen seksuaalisuus

 1. Tapsa says:

  Itse pukeudun silloin tällöin naisten satiinisiin alusvaatteisiin, vaikka olen mies. Valitettavasti joudun tekemään sitä vain talvella, kun voi ”piiloutua” paksujen vaatekerrosten alle. Silti tulee mietittyä, että ”jäänkö kiinni”, näkyykö esimerkiksi rintsikoiden rajat tai olkainten muodot. Paljastuminen voisi helpottaa omaa henkistä taakkaa, mutta pelkään miten ihmiset suhtautuisivat, ja etenkin läheiset.

  Vastaa
  1. DivaMiranda says:

   Vaakakupissa salailun taakka ja pelko paljastumisen seurauksista — moni painii saman, hankalan ongelman parissa. Siihen ei koskaan liene yhtä oikeata vastausta.

   Kiva kuitenkin kuulla, että olet kaikesta huolimatta löytänyt keinon toteuttaa itseäsi paksujen vaatekerrosten turvin!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *