Whores’ Glory Docventuresissa

Eilen osana Docventures-ohjelmaa näytettiin Michael Glawoggerin dokumentti Whores’ Glory. Se kuvaa kontaktiseksin myyjien elämää Thaimaassa, Bangladeshissa ja Meksikossa. Dokumentti on hyvä, vaikka se ohittaa länsimaisten seksityöntekijöiden elämän kokonaan.

Twitterissä kävin kuuma keskustelu dokumentin aikana. Suurin osa tweeteistä piti sisällään kauhistelua. Ilmiselvästi dokumentti järkytti monia katselijoita.

Esimerkiksi toimittaja Bettina Sågbom tweettasi: ”Hoho. Jos joku tämän leffan jälkeen vielä uskoo myyttiin onnellisesta huorasta niin hän on joko sokea tai tyhmä. Iljettää. #docventures” En voinut olla vastaamatta: ”Ilmeisesti en voi olla onnellinen kun teen seksityötä. Aina yhtä kiva kun muut tietää paremmin mitä mulle kuuluu. #docventures”

Järkytys on kaksipiippuinen asia. Totta kai on hyvä, jos järkytys herättää maailman epäkohtiin. Ongelma on, ettei tunnekuohusta käsin yleensä näe selvästi eikä ajattele järkevästi. Esimerkiksi tunnekuohuun pohjaavat vaatimukset asioiden tai tilanteiden korjaamisesta voivat todellisuudessa pahentaa niitä.

Anna Kontula summasi omat ajatuksensa leffasta: ”Tää kertoi ihmisistä, jotka ovat köyhiä ja sattuneet syntymään naisiksi. Näistä lähtökohdista he koittavat järjestää elämänsä sillä tavoin kun se on mahdollista.”

Itse näin dokumentin samantyyppisesti. Kyllä, paljon oli surkeutta. Monilta katsojilta tuntui kuitenkin menevän silmien ohi kuvattujen naisten elämän toinen puoli.

Jokainen elämä ansaitsee tulla nähdyksi kokonaisena. Ehkä kannattaa katsoa dokkari uudelleen uusin silmin, kun kauhistelulta kykenee.

 

4 thoughts on “Whores’ Glory Docventuresissa

 1. Veera says:

  ”Dokumentti on hyvä, vaikka se ohittaa länsimaisten seksityöntekijöiden elämän kokonaan.” Jos dokumentti on kuvattu köyhissä maissa, miksi ihmeessä sen pitäisi käsitellä rikkaampien maiden asukkaita? Ei kai nälänhädästä kertovan dokumentin oleteta kertovan Suomalaisten koululaisten kumiperunoista.

  Vastaa
 2. DivaMiranda says:

  Tervetuloa Veera kommentoimaan. Pointtini on, että dokumenttia ei voi pitää täydellisenä kuvauksena seksityöstä koko maailmassa. Ikävä kyllä, moni ei asiaa tajua, vaan luulee että olosuhteet ovat samat kaikilla seksityöntekijöillä joka maailman kolkassa.

  Vastaa
 3. Jaakko says:

  Hyvää iltaa valtiatar!

  Tämä on vasta kolmas kirjoitukseni mutta halusin sanoa että arvostan ammattiasi ja päätöstäsi tehdä työtä jota teet. On paljon yksinäisiä miehiä kuten minä jotka toivovat kontaktia todelliseen naiseen. Toivon vain että seksityön tekijät ympäri maailman tekevät työtään omasta tahdostaan ja tekevät työtään turvallisesti. Vihaan miehiä jotka eivät arvosta naista.

  Vastaa
 4. DivaMiranda says:

  Hienoa kuulla Jaakko että arvostat ammattiani ja päätöstäni toimia seksityössä. Turhan usein ei tämäntyyppistä palautetta tule, joten sydämelliset kiitokset! <3

  Eri ihmisillä on erilaisia motiiveja käydä seksityöntekijän luona. Yksi niistä voi olla yksinäisyys.

  Vaatimalla ihmisoikeuksia kaikille seksityöntekijöille, maahanmuuttajille, vähäosaisille ja muille stigmasta kärsiville ihmisryhmille sukupuoleen katsomatta, voimme yhdessä tehdä maailmasta paremman paikan. :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *